Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.06.2017 20:08:01 - azerzeky

NÁZOR

Dobrý večer pane Babiš.
Nedalo mi to a musím vám napsat. Já a moje žena jsme vaši velcí sympatizanti a vždycky jsme za vámi stojí, hájíme a podporujeme vás. Po nástupu pana Pilného na vaše místo nás vyloženě rozohnil názor, že by lidé měli pracovat až do důchodu. Něco pro nás tvrdě pracující lidé zcela neslýchaného. Hodně jsme to probírali i u nás v zaměstnání a ani nemohu prezentovat názory mých kolegů. Ale stále jsem si říkal ,,dobře jde jen o jednoho a na něm svět nestojí a ani mu tenhle projekt, nebo názor nemůže vyjít. Dnes nás,ale dostala při sledování večerních zpráv nová informace od vašeho ministra dopravy p. Ťoka , která se týkala zavedení mýtných poplatků na silnicích 1. třídy. A to už mě jak se říká zvedlo z křesla. To už za chvíli budeme platit i za otevřená okna jako v té české pohádce ? Pane Babiš, vždyť oni vám těmito kroky a výroky vážně berou preference, protože všichni ministři vaší strany jste vlastně podle lidí vy. Nechceme přebíhat a stále fandíme ale jak dlouho??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2017 13:17:44 - Andrej Babiš
 Dobrý den. Jak by to mělo být s mýtem na silnicích první třídy? Pokud jste se báli, že budete při cestování autem platit za silnice 1. třídy, tak se nenechte vystrašit. Řidiči osobních aut budou mít tyto cesty zdarma jako doposud. Ta změna se týká pouze kamionů. Musím ale připomenout, že nápad rozšiřovat mýto na silnicích prvních tříd požadoval pan premiér Sobotka a jeho kolegové z ČSSD. Ti dokonce chtěli, aby se platilo mýto až na třech tisících kilometrech jedniček. I když se k tomu dnes už nehlásí a obrací mýto proti panu Ťokovi.  Naše hnutí ANO bylo proti, protože mýto je daň a my daně zvyšovat nechceme. Země, kde se zvyšují daně a sociální odvody by nebyla zemí, kde se dobře žije a podniká. Pan Sobotka měl bohužel své zájmy a podařilo se mu je s ostatními prosadit. Alespoň jsme ale stopli panu Sobotkovi to, aby se mýto rozšířilo v tom maximálním nesmyslném rozsahu, který by byl drahý a stát by kvůli němu přišel o desítky milionů korun ročně. Prosadili jsme kompromis, který ještě dává nějaký smysl. Mýto se nerozšíří všude, ale hlavně tam, kde si starostové a místní lidé stěžovali na kamiony, které jim komplikují dopravu a obtěžují obyvatele hlukem. Mluvíme tady asi o devíti stech kilometrech silnic, což je proti třem tisícům podstatně méně.Peníze z mýta pak musí jít zpátky do silnic. Chci smazat dluhy minulých vlád, které nedokázali za skoro třicet let dostavět dálnice a nestíhali ani pořádně opravovat cesty. Naše české silnice musí být kvalitní, moderní, rychlé a bezpečné a potřebujeme finance, abychom je v takovém stavu udrželi. Zdravím, AB