Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2017 13:10:35 - hostsss

Souhlasíte nebo NE?

Politika MUSÍ být populistická, protože jinak nebude získávat voliče ke své podpoře. Pokud bude kdokoliv říkat, že ví lépe než voliči, co potřebují, potom se jedná o diktátora. . . . M.F.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.06.2017 14:03:16 - Ing. Bohuslav Chalupa
Nesouhlasím - politika, to co politik nabízí, musí být pro lidi srozumitelné - musí umět nabídnout vizi, tu vysvětlit a obhájit a tak získávat podporu i pro věci, které nejsou populární, ale jsou potřeba. Ještě než jsem se stal poslancem, často jsem si při sledování politiků v TV říkal, "proč prostě neřeknou, jak to je, stejně to všichni víme nebo tušíme, ať raději na rovinu řekne, co je potřeba udělat proto, aby se ta daná věc změnila". Lidé nejsou hloupí a když se jim dostatečně objasní proč to či ono a řekne se i jak, pak politik může získat podporu i pro na první pohled nepopulární věci. A když už se k tomu vyjadřuji - politici by se mnohem více měli obracet na voliče jako na stávající nebo budoucí rodiče dětí, protože to co děláme jako dospělí, děláme v vlastně ne pro sebe, ale právě pro děti - když si teď neporadíme například se vzdělaností, nenastavíme kvalitní vzdělávací systém, tak to pozná především budoucí generace, která potom v životě bude jen velmi těžko hledat solidní uplatnění...no a my to poznáme třeba tak, že nebude kde brát na naše důchody :-)  ...například.