Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.06.2012 21:10:10 - marieL.

Demokracie v Rusku

Nedávno jste jednal s představiteli ruské sociální demokracie na téma posílení sociálně demokratického hnutí v Rusku. Mohu se zeptat, jak jednání dopadlo? Jak oni vnímají tamější ,,demokracii?“

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2012 13:12:40 - Dr. Libor Rouček
Nezamlouvá se jim stagnace, korupce a autoritářské metody Putinova režimu, ale zároveň se obávají chaosu, který zažili v devadesátých letech za vlády Jelcina a tzv. "liberálů".

Alternativu pro tuto část ruské společnosti představuje stále silněji strana Spravedlivé Rusko. Tato strana dnes jako jediná v ruském parlamentu tvoří konstruktivní opozici vůči Putinovi a Medvěděvovi a zároveň se snaží spolupracovat s mimoparlamentní opozicí, nevládními organizacemi a demonstranty. Strana Spravedlivé Rusko má dnes téměř 400 tisíc členů ve všech oblastech Ruska a její program se již velmi podobá programům západoevropských sociálnědemokratických stran.

Součástí mé návštěvy byly rozhovory nejen s vedením strany, ale také mnohahodinová programová diskuse s jejími aktivisty a odbornými pracovníky, stejně tak jako i beseda s vůdci pouličních protestů a demonstrací. Spolupráce evropských a ruských sociálních demokratů bude samozřejmě i nadále pokračovat. Společný cíl je jasný: vybudovat v Rusku silnou demokratickou proevropskou sociální demokracii!


S přátelským pozdravem Libor Rouček