ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.06.2017 1:10:06 - jiriIV

Vážený pane Senátore.

Quo vadis ČSSD? Máme u nás pravděpodobně první politický triumvirát. Jak dopadl Římský Cesar, Pompejus a Krasus to známe z dějepisu. Nevím co tím ČSSD sleduje protože jeho složení se mně zdá příliš nesourodé a protichůdné. Je celkem jasné že spolustraníci hodili Sobotku přes palubu. Zatím nastíněný program do voleb je spíš snůška slibů které lze těžko splnit např. plat 40000 měsíčně. To je ČSSD skutečně tak hluboce na dně že nedokáže představit voličům realistický program? Nebo si myslí jak řekl pan Chovanec že vyhrají volby pomocí nesplnitelných slibů? Mám totiž obavy že někteří voliči tomu uvěří přestože se několikrát v ČSSD zklamali. Děkuji Vám za Váš názor.
Jiří Lípa Val.Mez.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.06.2017 22:28:36 - Jan Veleba

 Vážený pane Lípo,

omlouvám se, že odpovídám až dnes, nicméně Vaše dotazy a poznámky jsou aktuální a obávám se, že budou stále aktuálnější. Dnes jsem se zúčastnil oběda s panem prezidentem Zemanem v Jihlavě (mnozí senátoři a poslanci se báli na něj přijít a omluvili se) a toto téma se tam konverzovalo.

Sobotka byl skutečně hozen přes palubu, ovšem je otázka, zda tou pomyslnou palubou neměl být březnový volební sjezd ČSSD. Sjezd rozjásaný, pompézní, zglajchšajtovaný (omezená diskuse). Na druhou stranu, on nevyhrál žádné volby a nikdy z toho nevyvodil pro sebe žádné důsledky.

Mně z toho vychází, že tímto politickým triumvirátem, kterému nebudou voliči rozumět, ale zmizí stále se usmívající a na cokoliv povrchně odpovídající necharizmatický Sobotka, může být zastaven pád, ale nemůže být nastartován vzestup, natož návrat k volebním výsledkům, které by umožnily ČSSD pomýšlet na účast v příští vládě. A sliby, omlouvám se - bláboly, o průměrném platu 40000 na tom nic nezmění.