ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.06.2017 15:49:56 - -Che-

Dotaz

Hezký den přeji pane senátore. Mám dotaz. Nezisková organizace Evropské hodnoty . . jestli jsem správně pochopil, část jejích příjmů dostává z našeho rozpočtu. Proč, když její hlavní náplní je špinění všeho, co má sympatie s Ruskem včetně našeho pana prezidenta? Její manager Jakub Janda vykazuje známky ryzího devianta a tenhle člověk je v pořadu Čt - Art označován za experta na ruské dezinformace . . Myslíte si, že je v pořádku, že takoví lidé dostávají nadstandartní prostor v mediích? Co proti tomu lze podniknout? Mně to připadá, jakoby jsme si řezali pod zadkem větev . . Děkuji za odpověd a držím Vám palce! František

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2017 20:21:03 - Jan Veleba

 Přeji též hezký den. Na Váš dotaz spojený s vyjádřením Vašeho názoru, se kterým souhlasím, je možno odpovědět dvojím způsobem - velmi obsáhle nebo velmi stručně.

Podívejte se, všechno má své majitele, i demokracie je má. Vždyť třeba americký prezident než je zvolen, tak musí sehnat desítky milionů dolarů na kampaň. Následuje monstrózní volební kampaň a pak je zvolen. Jinými slovy, jeho volba není projevem vůle čisté demokracie, ale ve skutečnosti projevem vůle kapitálu.

No a když do něčeho dáte peníze, tak je potřebujete dostat zpět a pokud možno i zúročit. A když je někomu dáte, tak ten někdo musí zkrátka a dobře zpívat vaši píseň, i když bude tvrdit pravý opak. A jestliže jsme členy EU se silnou transatlantickou vazbou na USA a jestliže je Rusko v oficiální politice EU a USA označováno za protivníka a jsou na něj uvalovány hospodářské sankce, tak je třeba vytvořit veřejné mínění a Rusko a speciálně Putina vykreslit v těch nejhorších barvách.

Na to jsou samozřejmě potřeba peníze a hlásné trouby, tedy neziskové organizace a prostor v médiích. Financování se děje z části EU a z našeho státního rozpočtu. Je to dobře vymyšlené a bohužel žijeme v době, kdy na peníze lze utáhnout skoro každého, nejenom výše zmíněného devianta.