Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2017 10:08:49 - tamnak

Dobrý den,

proč ANO zamítlo zákon o existenci dětských lékařů? Funguje to tady desítky let.Proč se pořád bourá to, co funguje a nahrazuje se to blbostmi? Doktoři nejsou a místo abyste pochopili, že jim prostě musíte přidat peníze jako mají v EU jinak utečou všichni, tak je pořád otravujete novými pitomostmi.Nejsem doktor , ale vidím jaké jsou lhůty k vyšetření, že lékař více píše do počítače než vyšetřuje a kdybyste se zeptali lékařů osobně, asi by toho bylo mnohem víc. Jste asi jediný z toho spolku v Parlamentu a Senátu, který je schopen to pochopit a něco dělat, tak to . prosím, vysvětlete taky Vašim lidem nebo tady nezbude ani jeden doktor a co my a naše děti?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2017 13:41:27 - Andrej Babiš
 Dobrý den, já myslím, že to, o čem píšete, je záležitost vzdělávání lékařů. Ruší se základní obory Dětské lékařství a Praktické lékařství pro děti a dorost (PLDD) a zavádí nový obor Pediatrie. Takže to neznamená, že nebudou lékaři pro děti, jen se jinak organizuje jejich vzdělávání. Na sto procent s Vámi souhlasím, že lékaři musí dostávat víc peněz, aby neutíkali za lepším. Věřte mi, že jsem fakt naštvaný, protože jsem jako ministr financí vybral víc peněz do státní kasy a přidal jsem celému resortu zdravotnictví. Tehdy mi ministr zdravotnictví sliboval, že to půjde na platy doktorů a sestřiček. Nestalo se… Tak jsem aspoň jako jednu z posledních věcí před odchodem ze svého ministerstva financí přidal sestřičkám.
Jsem rád, že jste otevřel ten bod se zdlouhavou administrativou a čekání na vyšetření. Četl jste moji knížku O čem sním, když náhodou spím? Stáhnout si ji můžete tady: http://bit.ly/knizka-jako-pdf...anebo tady ve formátu EPUB pro mobilní zařízení. Čte se v nich fajn: 
http://bit.ly/knizka-v-epub
…a najdete v ní můj plán pro zdravotnictví. Vemte to třeba od strany 65, kde píšu: 
“Volal mi známý. Naléhavě. Jestli bych nemohl pomoci jeho otci s objednáním u doktora. Potřeboval vyměnit kyčelní kloub. Doktor ho vyšetřil a dal mu termín na operaci za rok! I když do našeho zdravotnictví ročně teče zhruba 330 miliard korun, některé věci mu scházejí. Trocha pochopení. Trocha empatie. A trocha organizace. Bylo by skvělé, kdyby mu ten doktor odpověděl: „U nás vás vezmeme za rok, ale tady vidím, že to může už příští měsíc udělat nemocnice
v Brně. Dopravíte se tam? Vyhovuje vám to? Anebo pokud nechcete Brno, tak Hradec Králové, ten má volnou kapacitu za dva měsíce.“ Jako když si kupujete lístky do kina a paní pokladní vám ukáže, jaká jsou volná místa v sále. Taková aplikace by už měla být brzy běžná, ne? Do systému by mohli přistupovat jak lékaři, tak pacienti... Měla by to mít na starost zdravotní pojišťovna, která nakupuje péči pro své pojištěnce a ručila by i za kvalitu služeb.“
Mějte se hezky, AB.