ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.07.2017 9:12:07 - Monika Řeh.

Zdražování potravin

Prý hrozí zdražování potravin. Víte více? Tady http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pripravte-se-ceny-nekterych-potravin-pry-zanedlouho-vyleti-nahoru-494647 se píše hlavně o máslu kvůli nedostatku smetany. Neřešil se ale nedávno problém, že je nadbytek mléka? A nedělá se smetana z něj? Tak jak to, že je mléka nadbytek a smetany nedostatek? Už teď stojí jihočeské máslo, které je aspoň máslo 50 Kč! A chleba 30 kč, a to se dřív říkalo, že chleba s máslem je jídlo chudých

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.07.2017 14:25:05 - Jan Veleba

 Dobrý den Moniko. Zdražování potravin už nehrozí - už se tak stalo. Pokud se týká mléka a mléčných výrobků, tak současná výkupní cena od zemědělců se pohybuje mezi 8 až 8,50 Kč za litr mléka o tučnosti cca 3,5%. Jinými slovy to je cena normální, která rozhodně není důvodem zdražování. Ty je třeba hledat u obchodníků.

U pekárenských výrobků informace nemám, ale vím, že tento obor dlouhodobě doslova dusily obchodní řetězce a pekaři vyráběli na hranici rentability, což trvalo dlouhá léta.