Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.07.2017 16:13:02 - JamesBond

obchvat

Nemůžete něco udělat pro dokončení obchvatu, když už je koalic neschopná?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.07.2017 17:13:53 - Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
 

Dobrý den, děkuji vám za dotaz.


Dokončení vnějšího pražského okruhu je alfou a omegou pro pražskou dopravu, nicméně zodpovědnost za jeho stavbu nese stát a ŘSD. Pražský magistrát s tím bohužel mnoho udělat nemůže. Pražský okruh je mezinárodně významnou stavbou, která umožní autům na trase Berlín - Praha - Vídeň objet centrum našeho města. Díky tomu se zrychlí a zprůchodní doprava v Praze, sníží se počet kamionů a zlepší se ovzduší. Trasování okruhu nelze tlačit přes sílu, ale je třeba, aby dopravní inženýři a další odborníci připravili všechny reálné varianty trasování, které by byly následně komplexně zhodnoceny z hlediska životního prostředí, ceny a dalších faktorů.


Ať už budeme v koalici nebo opozici, chceme průhledně fungující ŘSD, které nebude ignorovat zákony, kvůli čemuž pak dochází k soudům, a výkupy a stavby se protahují, a neustále se vymlouvat. Také chceme efektivní vyvlastňování pozemků, aby z nich netěžili spekulanti, kteří stavbu zpomalují. Stavby by se po podání žaloby automaticky neodkládala, pouze pokud by o tom soud rozhodl, jak je to běžné u všech ostatních řízení.


Nakonec bychom také rádi reformovali stavební řízení, které je dnes neuvěřitelně komplikovaný sběrem razítek rozděleným do mnoha fází. A opravdu to není vinou občanů - účastníků řízení, kteří mají na vyjádření nějakých 30 dnů. Je to vinou rozdělení na mnoho dílčích řízení, která nejsou integrována, vinou neefektivní spolupráce s developery, kteří by měli projekty průběžně konzultovat už v přípravné fázi a také vinou dlouhých soudních řízení. Pirátská strana má propacovaný program pro zrychlení soudů.


Za pomalé stavební řízení nás ostatně kritizuje i Světová banka, podle které je to jednou z věcí, která zhoršuje podmínky pro investory v České republice.


Pokud nebudou schváleny tyto změny, pochybuji o tom, že pražských obchvat může být vůbec projednán a dokončen v dohledném čase.


Mějte se