Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2012 17:58:09 - Klára S.

Krajská politika není ani tak o ideologii jako o slušnosti.

Vlivem událostí komunisté značně posilují i v krajích. V několika regionech se dokonce dotahují na sociální demokracii. Nejmenší rozdíl v preferencích mezi KSČM a ČSSD je dle posledního průzkumu agentury SANEP v Ústeckém a Královéhradeckém kraji. Co si o tom myslíte? Dokážete si případnou spolupráci s komunisty v kraji představit? Senátor Sobotka například řekl, že pokud bude zvolen prezidentem a ve vládě by byly KSČM, abdikoval by. Jak byste se zachovala, kdybyste s nimi měl vládnout, byť ,,jen“ v kraji Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2012 9:24:08 - Jana Vaňhová
Průzkumy veřejného mínění beru s rezervou. Nicméně z mých setkání s občany vím, že nálada mezi lidmi je skutečně špatná. Po vládních škrtech a zvyšování daní řada lidí chudne, řešení problémů v sociálně vyloučených lokalitách a s vysokou nezaměstnaností vláda odsouvá, před krajskými volbami se objevuje snaha především Jiřího Paroubka všechny napadat a skandalizovat. To je přesně ta atmosféra, kdy se řada lidí začíná přiklánět více ke krajní politice, a to napravo i nalevo.

Krajská politika není ani tak o ideologii jako o slušnosti. Již během tohoto volebního období byla spolupráce v Zastupitelstvu Ústeckého kraje příkladná, a to napříč politickým spektrem – od ODS přes Severočechy a ČSSD až po KSČM. A pevně věřím, že obdobný týmový duch zavládne i po letošních volbách.

Jde o to, aby se do krajské politiky opět dostali slušní lidé a nikoli hulváti a demagogové. To ale mají ve svých rukách voliči.