Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.07.2017 12:48:46 - Janáček z VK

Piráti

Vím, že se snažíte o transparentní politiku, ale není mi jasné, jaká je přesně vaše vize státu? Jací lidé vás volí? Jste spíše pravicový nebo levicový? Jaký je váš názor na živnostníky? Jak budete chtít pomoc rodinám a seniorům? Volí vás vůbec starší lidi? Mohou vás znát, když nemají internet? Děkuji za váš čas. Janáček

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.08.2017 1:32:49 - Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
Dobrý den, děkuji vám za dotaz. 
Naší vizí je moderní, svéprávný a pokrokový stát, který používá technologie pro blahobyt svých občanů. 
  • Stát, kde je pro politika a úředníka velmi těžké něco nepozorovaně rozkrást či odklonit. 
  • Stát, který nemá statisíce paragrafů a formulářů, ale který je srozumitelný pro občana a vše si lze vyřídit na Czech Pointu nebo na internetu.
  • Stát, který využívá příležitosti, které nám doba nabízí, např. pro rozvoj automobilového průmyslu (samořídící auta), dronů, digitalizace státu, nové proudy ve vzdělávání apod. - a hlavním nositelem inovacích jsou podnikatelé, kterým pro to stát utváří dobré podmínky.
  • Stát, který je rozumně solidární - neslouží jen bohatým, kteří mají exekutory a právníky na kličky v zákonech a odvádějí zisk do daňových rájů, ale zároveň se nenechá na každém kroku ochcávat. 
  • Stát, kde jsou směrodatné výsledky v praxi, ne sliby na papíře, například jak budou všechny strany průhledné jako křišťál. 
  • Stát, kde lidé mají vlastní hlavu a rozhodují pomocí přímé demokracie a odvolávají nepoctivé politiky, nikoliv stát ovládaný miliardáři, marketingem, mediálními či podnikatelskými skupinami (PPF, Penta, Agrofert).
  • Stát, který se nesnaží všechny lidi srovnat do řady, ale který jim zaručuje svobodu pro jejich život včetně např. svobodného výběru léčby (včetně léčby konopím) či vzdělávání.
  • Stát, kde může mladý člověk založit rodinu a dosáhne na dostupné bydlení a další nezbytné statky (pro tento účel připravujeme balíček k bydlení).
  • Stát, který si váží svého dědictví a kultury, nenechává si vnutit cizí kulturu a cizí pravidla, svou kulturu a dědictví naopak mírumilovným způsobem šíří (např. literaturou dostupnou ke stažení a podporou knihoven).
  • Stát, kde poslanci umí jazyky, studovali na západě, stát který je orientován na vyspělé evropské země a aktivně spolurozhoduje v rámci EU.
To je jediná šance, jak můžeme snížit náskok západní Evropy a zásadně zvýšit kvalitu života všech občanů. Nakonec to bude mladá generace, kdo se bude o dnešní zralé ročníky starat. Musíme naši zemi posunout, abychom jim mohli zajistit dobré stáří. 
Naši voliči jsou svobodomyslní lidé, kterým záleží na budoucnosti. Jsme strana středová-liberální. Mezi staršími lidmi bychom rádi získali více voličů, proto vydáváme i papírové noviny a mluvíme s lidmi na ulici.
Celý náš program najdete na www.pirati.cz/program.
Mějte se fajn