Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.06.2012 19:00:40 - petr lexa

Určitě jde o zkušenost k nezaplacení

Dva slovenští poslanci Národní rady SR se chystají na dovolenou do nejproblematičtějších romských osad. Co si o tom myslíte? Užitečný krok, který by prospěl i některým u nás? Doporučila byste někomu z politiků , aby takovou dovolenou třeba na Šluknovsku absolvoval? Nebo jde jen o PR akci k zviditelnění?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2012 9:25:57 - Jana Vaňhová
Nevím, zda v případě slovenských poslanců jde o pouhou snahu zviditelnit se, ale určitě jde o zkušenost k nezaplacení. Sama jsem nějakou dobu žila v blízkosti sociálně vyloučené lokality a dokáži se přesně vcítit do pocitu naštvanosti a zároveň frustrace lidí, kteří na takových místech žijí dnes.

Přesně ty samé pocity se mi však vrací, když čekám v předsálí jednací místnosti Poslanecké sněmovny na to, zda se konečně poslanci rozhodnou projednat Ústecký balíček. Od září je v legislativním procesu, v prosinci bylo jednání pozastaveno, v únoru se situace opakovala nyní v polovině června opět.

Copak vláda a poslanci nevidí, jak se lidem u nás žije? Je jim to snad jedno? To jim to poradci neřekli? Ale ano, je to tak. Oni jsou skutečně odtržení od reality. Dokud zřejmě nezažijí na vlastní kůži strach z toho, jestli je v noci někdo nepřepadne, neukradne nebo nepoškodí majetek, dokud nepocítí marnost veškerého úsilí, když se domáháte nočního klidu apod., nebudou tomuto problému věnovat potřebnou pozornost.

Jsem naštvaná a frustrovaná z nezájmu projednat v Poslanecké sněmovně náš Ústecký balíček, jsem naštvaná a frustrovaná ze snah toto téma zpolitizovat před krajskými volbami na úkor obyčejných lidí, jsem naštvaná a frustrovaná ze snahy pravicové vlády naši snahu potopit.