PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.08.2017 11:45:41 - žemle

techno

I já znám dost vzdělaných lidí, kteří jsou příznivci techna. Mě se na těchto akcích líbí, že jsou nekomerční. Ano je to jiná hudba, ale vlastně jde o sešlost jako na jiných fesťácích. Ty jsou ale pořádány jen za účelem zisku, a to si většina ovčanů neuvědomuje a vesele to podporuje. Někteří inteligentní jedinci ale nechtějí tuto komerci podporovat. A já se ptám, co je na tom špatného? Myslím, že by technaři nedělali nelegální akce, ale mají jinou možnost? Povolil by jim někdo takovou akci? Podle mě ne. Nemyslíte, že zde je chyba?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2017 2:31:15 - PhDr. Zdeněk Soukup
Jistě jste vycítil, že mám pro technaře určitou slabost. Nicméně nemyslím si, že by chtěli pořádat své akce legálně. Naopak, nerespektováním některých formálních pravidel vyjadřují určitou revoltu proti komercializaci a dalším trendům, které považují za škodlivé. Pamatuji si, že po policejním zásahu v Mlýnci u Tachova se kdosi pokusil uspořádat legální techno ve vojenském újezdu Hradiště. Účastníci odjížděli dost otrávení. Podle jejich slov to nebylo ono. A nejenom proto, že se jim na akci nahrnuli nejrůznější prodejci piva, a dalšího občerstvení, kteří z toho udělali hotový jarmark. Většině skalních účastníků prostě  vadila samotná legalizace. Revolta je podle mne součástí technařské subkultury.