Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.08.2017 14:20:28 - charlii

Proč volit Piráty?

Můžete mi prosím odpovědět na otázku, proč vás volit? Jaká je vaše vize?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2017 17:39:56 - Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
Naší vizí je svéprávný a pokrokový stát, který umí používat technologie pro blahobyt svých občanů. Náš program je rozpracován do čtyř okruhů, a to kontrola moci a mocných, modernizace státu, ochrana občanů před šikanou a obrana svobody. Máme za sebou 8 let a program máme široký pro všechny resorty.
Příklady:
  • Stát, kde je pro politika a úředníka velmi těžké něco nepozorovaně rozkrást či odklonit. 
  • Stát, který nemá statisíce paragrafů a formulářů, ale který je srozumitelný pro občana a vše si lze vyřídit na Czech Pointu nebo na internetu.
  • Stát, který využívá příležitosti, které nám doba nabízí, např. pro rozvoj automobilového průmyslu (samořídící auta), dronů, digitalizace státu, nové proudy ve vzdělávání apod. - a hlavním nositelem inovacích jsou podnikatelé, kterým pro to stát utváří dobré podmínky.
  • Stát, který je rozumně solidární - neslouží jen bohatým, kteří mají exekutory a právníky na kličky v zákonech a odvádějí zisk do daňových rájů, ale zároveň se nenechá na každém kroku ochcávat těmi, kdo třeba zneužívají sociální dávky. 
  • Stát, kde jsou směrodatné výsledky v praxi, ne sliby na papíře, například jak budou všechny strany průhledné jako křišťál. 
  • Stát, kde lidé mají vlastní hlavu a rozhodují pomocí přímé demokracie a odvolávají nepoctivé politiky, nikoliv stát ovládaný miliardáři, marketingem, mediálními či podnikatelskými skupinami (PPF, Penta, Agrofert).
  • Stát, který se nesnaží všechny lidi srovnat do řady, ale který jim zaručuje svobodu pro jejich život včetně např. svobodného výběru léčby (včetně léčby konopím, porodů v porodních centrech apod.) či vzdělávání.
  • Stát, kde může mladý člověk založit rodinu a dosáhne na dostupné bydlení a další nezbytné statky (pro tento účel jsme představili vlastní návrh dostupnějšího bydlení).
  • Stát, který si váží svého dědictví a kultury, nenechává si vnutit cizí kulturu a cizí pravidla, svou kulturu a dědictví naopak mírumilovným způsobem šíří (např. nejlepší literaturou zdigitalizovanou, přeloženou a dostupnou zdarma ke stažení a podporou knihoven).
  • Stát, kde poslanci umí jazyky, studovali na západě, stát který je orientován na vyspělé evropské země a aktivně spolurozhoduje v rámci EU.
To je jediná šance, jak můžeme snížit náskok západní Evropy a zásadně zvýšit kvalitu života všech občanů. Nakonec to bude mladá generace, kdo se bude o dnešní zralé ročníky starat. Musíme naši zemi posunout, abychom jim mohli zajistit dobré stáří. 
Snažíme se mezi ostatními stranami vyniknout tím, že pouze neslibujeme, ale rovnou představujeme prototypy. Příkladem je náš veřejný bankovní účet, registr smluv nebo aplikace urad.pirati.cz, kde ukazujeme, jak jednoduše zajistíme, aby si každý mohl hodně věcí vyřídit online tak, jako zvládá věci na facebooku nebo parlamentních listech.