Jozef Regec

Strana PRO Jihomoravský kraj
  • PRO
  • Černá Hora
  • zastupitel městyse
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,34. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2012 11:53:57 - tříska

Odborný mluvčí pro oblast sportu - dotaz

Dobrý den, stal jste se odborným mluvčím pro oblast sportu. Co je vaší náplní? Není sport v kompetenci ministra školství, respektive ve vašem případě stínového ministra školství?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2012 15:21:07 - Jozef Regec
Vážený dotazovateli,

jakožto odborný poradce pro sport stínové vlády se budu spolupodílet na vytváření koncepce financování a podpory sportu v našem státě. ČSSD do budoucna počítá buď s oddělením sportu od ministerstva školství (jak to funguje v některých zemích), protože se domníváme, že si sportovci zaslouží mít své ministerstvo, jež zajistí jeho správné fungování, či s osamostatněním sportu v rámci ministerstva školství. Tzn., že dnes tato problematika - jak říkáte - spadá pod gesci stínového ministra školství, ale vzhledem k našemu pohledu na sport byl vytvořen i tento post pro podporu sportu, který vidíme jako samostatnou oblast prozatím v rámci ministerstva školství.

Děkuji za dotaz

S pozdravem

Jozef Regec