JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2017 13:36:57 - Olinka

pomoc

Uprchlíci se valí do Evropy a žádají nás o pomoc. Vítači také říkají, že je naše povinnost jim pomoc, že by bylo nelidské potápět jejich lodě apod. a kam jsme to dopracovali. Znáte, jak malé děti říkají, že něco potřebují a ne že to chtějí? A tak je to i v praxi. Myslím, že skutečnou pomoc potřebuje jen hrstka lidí. A je obrovský problém určit, komu pomoc a co už je vydržování. Jak se na toto rozdělení díváte vy? A myslíte, že všichni, co u nás pobírají dávky, je pobírají zaslouženě? Já si myslím, že spousta lidí pomoci druhých ale i státu zneužívá a doplácí na to pak ti poctiví. Mějte hezký den

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.09.2017 21:33:52 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Já mám v pojmech pomoc a vydržování jasno. Uprchlíci, kteří se valí do Evropy sice žádají o pomoc, ale jde jim o to, abychom je zde vydržovali. Nemají opravdový zájem zde pracovat a živit se sami a poctivě. Vítači záměrně zaměňují pojmy, aby u části lidí vyvolali soucit, protože oni na tom lidském utrpení parazitují a mají z něho profit. Opakuji, že pomoc se má poskytnout tomu, kdo je ohrožen na životě.

Sociální dávky jsou samostatná kapitola a s uprchlíky nemají nic společného.

Přeji hezký den

Zd. Ondráček