RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.09.2017 10:44:40 - Irinna

Proč EU tak miluje migraci?

Nesouhlasím s vaší odpovědí. Praha a nejen Praha je plná imigrantů, takže je tu máme, ač je nepřijímáme. Praha 5, Musílkova 46 , dům plný černoušků evidentně z imigrantské tsunami, starý nově opravený dům, už jsou tam druhým rokem. Další u Anděla, na Kavalírce, na Klamovce, v Řepích - Makovského,Blatiny , atd. Když přijedou noví tak k ruce dostávají evidentně pracovníka z neziskovek, který je provádí, aby se orientovali. Babiš nám chce přivézt Ukrajince a vy imigranty z té tsunami. Jinak tu Libyi rozbombardovaly západní státy EU a USA, tedy NATO a dnes sklízíme plody jejich práce a nejen z té Libye, přitom USA si imigranty od nás nebere- žádné kvoty pro ně Brusel nestanovil, na to EU nemá odvahu, že? Ale pro V4 ano. Jakým právem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.09.2017 18:10:29 - RNDr. Pavel Poc
Odpověď obsahovala pouze ověřitelná fakta, žádné doměnky nebo spekulace. Není tedy s čím nesouhlasit, maximálně se Vám to může nelíbit, ale realitu podle mně popřít nelze.

Pokud máte podezření, že na Vámi uvedené adrese se zdržují nelegální migranti, dejte podnět na policii která věc prošetří a v případě, že se jedná o nelegální pobyt, budou dotyční umístěni do detenčního zařízení. Pokud by pracovník nezickové organizace pomáhal nelegálnímu migrantovi místo aby takového ohlásil policii ČR, vystavuje se trestnímu stíhání stejně jako Vy, pokud byste o pobytu nelegálního migranta věděl a neohlásil ho. Pokud se nicméně jedná o cizince, kterým Česká republika udělila azyl, nejde o nelegální migranty ale o azylanty, kterým příslušné orgány České republiky umožnily nějakou formu pobytu na území ČR. Vždy všek jde o svrchované rozhodnutí příslušných úřadů České republiky.

Pokud jde o větu, ve které mně obviňujete z toho, že vám chci přivézt migranty, tímto Vám sděluji, že při hlasováních o legislativě v Evropském parlamentu po celou dobu zastávám pozici české vlády pokud jde o odmítnutí povinnných kvót, a hlasuji proti společnému azylovému řízení. Žádám Vás tedy tímto, abyste nadále taková nepodložená a lživá tvrzení neopakoval. 

Pokud jde o povinný relokační mechanismus, jde o uplatnění mechanismu solidarity předpokládaného ve smlouvách o EU. Podobný mechanismus by se uplatní i ve prospěch Česká republiky, pokud by například byla vystavena nezvládnutelnému množství běženců například z Ukrajiny v případě eskalace konfliktu s Ruskem. Relokační mechanismus musí schválit většina členských států Evropské unie v Evropské radě, a tak tomu bylo i v tomto případě. Příslušné usnesení Evropské rady se týká vnitřních poměrů ve společenství a je platný pro členské státy Evropské Unie, nikoli pro USA, není to záležitost odvahy ale práva.