ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.10.2017 23:37:46 - DoctorNO

Budou lidé pořád volit čssd jako ovce?

Dobrý den pane senátore, jaký máte názor jak socani v čele se Sobotkou, Havlíčkem řeší Lithium? Myslím, že je to skandál mnohonásobně větší než OKD. Poslouchat blbosti co říkají se opravdu nedá. Čím chcete oslovit občany?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.10.2017 14:24:38 - Jan Veleba

 Já o této záležitosti měl možnost mluvit s panem prezidentem, který má názor, že těžbu lithia by  měl provádět státní podnik pod plnou kontrolou státu. Na tom je shoda. Co se ale vykládá různě je otázka, do jaké míry je závazné memorandum podepsané ministrem Havlíčkem.

Tolik obecně a nyní moje odpověď a můj názor. V každém případě je podpis memoranda se soukromou zahraniční firmou těsně před volbama, z nichž vzejde nová vláda akt nepatřičný a podezřelý, který navíc posiluje pozici zahraniční firmy, která by měla dělat průzkum ložiska lithia dělat. Souhlas s udělením povolení k průzkumu se ovšem nemůže obejít bez kladného stanoviska ministra životního prostředí a tím je Richard Brabec z ANO - to jenom na okraj.

Sečteno a podtrženo, vláda má svého předsedu vlády, ministra průmyslu a obchodu. Ten první dopustil vstup zahraniční firmy a vytvoření její silné pozice v případné těžbě nerostného bohatství. Ten druhý podpisem memoranda před volbami tuto pozici posílil.

Pokud se týká SPO, tak si prosím počkejte na naši nabídku, kterou učiníme na konci tohoto týdne - Ringo Čech, gmj. Hynek Blaško