prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.11.2017 11:05:25 - Hvizd

restrikce

Jaký smysl má omezovat cyklodopravu v centru? To stojí o více aut? Ve vyspělých zemích to bývá spíš naopak a cyklisty zde podporují. Proč by si lidé nemohli sednout do parku a dát si tam víno? Jetsli to pohorušuje turisty, jejich problém. Myslím ale, že slušní lidé si nesednou v centru na lavičku a nebudou tam popojíte. Třeba bezdomovci kolem hlaváku, kam lidé přijedou a je to první, co vidí, vám nevadí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.11.2017 14:34:18 - prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

 Dobrý den,

děkuji Vám za zaslané dotazy, na které ráda odpovím.

Vezmu to pěkně po pořádku:

1) Cyklodoprava v centru - jedná se hlavně o bezpečnost, v tomto případě o nic jiného nejde. Pokud se občas dostanete do centra města, jistě jste zaznamenal/zaznamenala pohyb velkého počtu chodců (a nemusí se nezbytě jednat jen o turisty). Do tohoto chaosu už se nám prostě cyklisté nevejdou. Doplňujícím problémem jsou už snad jen "koloběžky" pro zahraniční turisty, které také myslím spadají do "cyklo" katergorie, na které se nevztahuje zákaz vjezdu vozítek seqway.

2) Zákaz alkoholu v centru nebyl z naší hlavy, ale rozhodla o tom MČ Praha 1. Osobně bych proti skleničce vína v parku vůbec nic neměla, ani proti jednomu pivu "na stojáka" u okénka na ulici... problém ale je, že to nejde nijak rozumně regulovat. Je to totiž buď a nebo. Jak jinak naložit s hulákajícími podnapilými mladíky z Anglie či Dánska, jak jinak řešit lidi bez domova, veřejně popíjející krabicové víno na lavičkách...

3) Otázka k Hlavnímu nádraží je celkem na místě... zde ale může zasáhnout MČ Praha 2, nevím, proč tak nečiní... Pokud bychom to řešili zde na Magistrátu hl. m. Prahy, tak zakážeme požití alkoholu na celém území Prahy a to by si nikdo nedal pivo ani na koupališti u rybníka v Šeberově... to asi nechceme.

Doufám, že jsem vše objasnila, případně ještě napište.

Děkuji,

Eva Kislingerová