Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.07.2012 13:00:21 - Renata

Ráda bych dostala přímou odpověď

už proto ,že i kampaně největších politických stran vyprázdní státní pokladnu, pan Kalousek má tu drzost a na složenkách nám rozpočítá, co tam máme zaplatit a to aniž bychom zmíněné strany volili.....
Přestože má poslanec a senátor podle ústavy České republiky, která snad neztratila platnost, vykonávat mandát v „zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí“, politické strany svým zákonodárcům často určují, jak hlasovat. Takovéto závazné hlasování sice není právně vymahatelné, ale přesto je to způsob, jak zařídit domluvené hlasování, protože v případě neuposlechnutí následují tresty, zejména ztráta místa na kandidátce v příštích volbách.
Já to považuji přímo za protiústavní konání, proč tedy nevymahatelné právně? My, občané jsme Vás volili jako naše zástupce, nikoliv proto, abyste se jen a pouze ve vlastním zájmu domlouvali. Proto mně, nejen tato informace, rozzlobila.
Děkuji za Váš, jistě velmi vytížený čas a opravdu jsem zvědavá, jestli mi kdokoliv z vlády ČR odpoví. Informace jsou z veřejných médií a je zarážející, proč se veřejnost s takovým jednáním vůbec seznamuje, když i bez toho mají všicni zlost na současnou vládu rozpočtové nezodpovědnosti.
S úctou
Renata Hašková
Praha
email: ata13@centrum.cz

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.