plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.11.2017 12:46:36 - charlii

prezident

Může být politik nepolitický? Nebo jak jste to mysle, že je prezident politickou funkcí? To je snad i senátor nebo starosta. A proč si myslíte, že je u prezidenta důležité, zda má pravicové nebo levicové názory? Podlě mě Topolánkovi nelze upřít politické zkušenosti, ale podle mě jsou podstatné i jiné věci. Třeba charaker daného člověka. A poslední otázka, přijde vám poměr 10 senátorů nebo 20 poslanců nebo 50.000 občanů přiměřený a férový? Jako že hlas senátora je něco víc?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.11.2017 17:35:56 - plk. Ing. Zdeněk Nytra

Složitá otázka, resp. odpověď, zvláště v této době.
Přiznám se, že vyjádření právníků kontra výklad ministerstva vnitra/MV/  z toho vyrobil docela těžko stravitelný guláš a jsem docela zvědav na další vývoj. V normálně fungující společnosti by mělo platit, že jestliže orgán, který za organizaci voleb odpovídá, vydá své stanovisko, tak by mělo být jasné a nezpochybnitelné.
Bohužel jsme dnes svědky opaku, což může prezidentskou volbu velice zpochybnit.
Bude-li platit  stanovisko MV,  někteří kandidáti mohou kandidaturu svých soupeřů napadnout u soudu, ten bude muset rozhodnout, a to vše ukrajuje čas zbývající do voleb.
Už  vůbec si neumím představit, že by soud stanovisko MV nepotvrdil a některé z kandidátů z voleb vyřadil, přestože tito jednali v dobré víře a řídili se stanoviskem MV.
Samostatnou kapitolou je poslední část Vaší otázky.
Souhlasím, že pokud by platila zásada «jeden senátor/poslanec = jeden podpis», pak bychom asi všichni vyčkávali na poslední možnou chvíli s vyjádřením své podpory.
Nebo by musela být vyřešena možnost zpětvzetí podpisu.