Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.11.2017 2:07:41 - Wulfgar

Elektronické volby

Dobrý den,
možná nemám úplně "aktuální" dotaz...nicméně pan Okamura byl a myslím stále je pro zavedení elektronických voleb v Česku. Jaký na to máte názor Vy? Ptám se proto, že v případě el.voleb existuje podle mého názoru daleko větší prostor pro manipulaci s výsledky - možnost kontroly je velmi omezena a v podstatě může třímat v rukou pouze několika jedinců. Jedinců, kteří pravděpodobně nebudou mít sympatie k alternativním stranám jako SPD. To přeci jenom u papírových voleb v této míře nehrozí - každá strana si může do komise nominovat své zástupce. Je to sice drahé, ale nejen podle mě i daleko bezpečnější. Podvody se sice můžou stát i tak (a také dějí, jak vím z některých svědectví), ale pouze v omezeném množství. Jaký je tedy Váš názor na tuto věc?
Díky za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.11.2017 8:08:00 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den. Doba se mění. Co se týká elektronických voleb, mám na to v současné době podobný názor s Vaším. Podívejme se co se dělo v případě prezidentských voleb v Rakousku. Myslím si, že elektronické volby by měly být předmětem rozsáhlé diskuse za účasti odborníků, ve které bych jako jedno z rozhodujících kritérií považoval opatření proti možnostem manipulace. Podívejme se také na rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, ve smyslu zpochybnění preferenčních hlasů v právě skončených Sněmovních volbách ve SČK. Byly zkontrolovány hlasovací lístky z více než 900 volebních okrsků a byly zjištěny stovky pochybení. Jak toto provézt v případě elektronického hlasování? Hezký den.