Ing. Lenka Andrýsová

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.07.2012 14:48:06 - hajnej14

srandistka

paní poslankyně jste srandistka neboť to co říkáte je jenom k smíchu,mimochodem neměla by jste opustit sněmovnu když pracujete za jinou stranu než jste byla zvolena?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.07.2013 19:08:02 - Ing. Lenka Andrýsová
I to je možné. Díky ale za dotaz. Měla bych se vzdát mandátu, nebo ne, když už nejsem ve VV? To je otázka, která směřuje vůbec k chápání poslaneckého mandátu jako takového. Vaše pojetí spíš směřuje k tzv. vázanému mandátu. Odpověď na vaši otázku nám poskytne nejlépe naše ústava. Ta říká, že poslanec má volný mandát. Co to znamená? Znamená to, že se může, ale nemusí řídit žádnými příkazy. Znamená to taky to, že jednotlivec a jeho myšlení má větší sílu než strana. Politická strana by pak byla moc vlivná a poslanci by byli hlasovací stroje. To bych si nepřála. Nejsem v tomto ohledu sama. Podobné závěry má také Benátská komise Rady Evropy. Hodně zajímavý článek, i když je psán velmi odborně, najdete například zde: http://ustavni2.juristic.cz/666673/clanek/ustava2.html