Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2018 12:19:03 - jana.d

Odpověď na dotaz : Proč je vůči Vám a panu Pospíšilovi OLAF z Bruselu tak nevděčný ? Mne příliš neuspokojila.

Proč jste k tazateli tak strohý a k situaci ohledně zprávy OLAF tak laxní? Ačkoli jindy vyžadujete od jiných odpovědi přesné a nevyhýbavé? Skutečně si myslíte, že na prostudováni 50 stran jediné kopie zprávy a stovek stran spisu dodaného vyšetřovatelem, budou zodpovědně stačit členům výboru 2 dny?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.01.2018 16:15:35 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, rád bych dodal a zdůraznil, že žádné zamítavé stanovisko jsem od OLAFu do současné doby neobdržel a pevně věřím, že ani neobdržím. V souladu s usnesením Nejvyššího státního zastupitelství nežádám o celou zprávu OLAF, ale pouze o závěr vyšetřování. Ten je možné v souladu s běžnou praxí europoslancům poskytnout.

 Oficiálně jsem také požádal, zda může být závěr vyšetřování OLAF projednán Kontrolním výborem Evropského parlamentu. Konečné rozhodnutí, zda a kdy tomu bude vyhověno, by mělo být známo v nejbližších několika dnech. Rozhodně si nemyslím, že bych byl vůči situaci kolem OLAFu laxní.

Myslím, že ponechání zprávy poslancům k prostudování je jen začátek a věřím, že všechny důležité informace budou veřejnosti k dispozici co nejdříve.

S pozdravem

Tomáš Zdechovský