Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2018 14:05:19 - dinosaurus Rex

Vy jset proti kululaci funkcí?

Jesli ano, ctí vás to, ale o to víc nechápu, proč sám máte funkcí více? Jste přeci poslanec a zastupitel, nebo ne? Víte, mě se tahle praxe politiků vůbec nelíbí. Pokud je dělat politika tak snadné, tak by to mohli dělat lidé ve volném čase zadarmo. A jestli to není tak nenáročné, tak jak to, že někteří zvládají víc funkcí a to tak, že třeba musí jezdit do Prahy na jednání Sněmovny a pak jetě řídí město nebo kraj stovky kilometrů daleko. To se podle mě časově zvládat nedá, pokud práci vykonáváte každý den poctivě. Vy jste takový bojovník za spravedlnost. Kde je v tomhle případě sparvedlnost? Proč ANO říkalo, že je proti kumulaci funkcí a pak jde všem příkladem v tom, jak je kumulovat a okecat to? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2018 10:44:31 - Ing. Patrik Nacher

Pěkný den,

jsem proti kumulaci funkcí a od počátku se tím i prakticky řídím. Po zvolení poslancem jsem se vzdal a rezignoval na pozici předsedy Výboru pro výchovu a vzdělávání na pražském magistrátu a zůstal jen řadovým zastupitelem. Učinil jsem tak i přesto, že předseda Výboru není funkcí exekutivní, výkonnou jako je pozice primátora, starosty, radního, hejtmana. Jde mi o princip  a budu se tak chovat i nadále. Kumulace funkcí mi vadí obecně a bohužel se tak děje napříč politickým spektrem, včetně kolegů z Hnutí ANO. Koneckonců připomenu, že jsem zřejmě prvním zastupitelem, který odmítl funkci radního v roce 2014 čistě z důvodu odborného nesouladu mezi kompetencemi a mými životními zkušenostmi a vzděláním.