PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2018 12:16:12 - Jana Böhmová

Mzdy a mzdové náklady

Mám otázku na vás, jako předsedu republikánů, jaký postoj máte ke zvyšování mezd v ČR? Na jedné straně jsou samozřejmě pro zaměstnanci, ale na druhé straně zaměstnavatelé argumentují tím, že vyšší zatížení mzdovými náklady je likviduje a může znamenat obrat a úbytek pracovních sil. jaká je v této oblasti politika SPR-RSČ? Děkuji za odpověď!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.01.2018 13:41:02 - PhDr. Miroslav Sládek
 Dobrý den,na tuto otázku nelze odpovědět několika větami. Sledfujte fb, kde připravuji delší stať na toto téma. Ve hře je mnoho faktorů. Například sice zvyšování mezd, ale zároveň takový nárůst cen, že si vlastně člevěk nekoupí více, než si mohl za nižší mzdu koupit před třiceti lety. Přenos výroby do Asie. Rozprodání národního majetku zahraničním firmám, takže tahounem ekonomického růstu je automobilový průmysl, který ovšem veškerý zisk převádí do zahraničí, takže sice statisticky rosteme, ale nic z toho nemáme atd.