JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.01.2018 12:53:39 - latkar

Proč ?

Vážený pane Ondráčku, velmi si Vás vážím a proto bych se rád Vašim prostřednictvím zeptal všech "zákonodárců" proč nemohu volit prezidenta např. v Americe nebo v Rusku, když lidé, kteří v této zemi dlouhodobě nežijí, mohou volit naši vládu nebo našeho pana prezidenta ?
PS: Vím, že je to blbost, ale takových hloupých zákonů je zde už strašně moc (např. daňové ráje apod.) a ptám se proč o nás rozhodují tito lidé. Těmi lidmi nemám samozřejmě na mysli velvyslance a atašé.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.01.2018 13:14:16 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Právo volit vychází z občanského principu. Každý kdo je občanem ČR má tedy právo volit a je jedno, kde se zrovna nachází. Osobně mám problémy jen s těmi, kteří v zahraničí žijí trvale a ke své původní vlasti nemají již žádné vazby. Často kdyby nebylo toho, že stále vlastní náš cestovní pas, a to třeba z důvodů toho, že v nové vlasti jim občanství dát nechtějí nebo nemohou, by se k češství ani nehlásili. Jak je to upraveno v zahraničí nevím.

S pozdravem a přáním klidného dne.

Zd. Ondráček