JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.01.2018 13:47:24 - kompi

Osobní šlamastyka

Dobrý den. Mám problém. V roce 89 jsem byl na Národní třídě na druhé straně "barikády". A to až do doby, kdy přijely OTčka s drátěnou radlicí od Vltavy a "zhustili" nás, důvěřivé hlupáky. Pak jsem i se ženou prošel podloubím, kde si na nás kluci s červenými rádiovkami cvičili bílé hůlky. Dnes, po 30ti letech od zinscenovaného převratu, jsem na Vaší straně a vím, že údajní "demograti" jsou převlečení zloději a liberalismus je jen zástěrka pro ovládání neinformovaných. A to je můj problém. Nyní nejsem na opačné straně "barikády", ale na Vaší straně. A to je šlamastyka, se kterou si neumím vnitřně poradit. Mohl byste mi poradit, co s tím máme my - podvedení důvěřivci - dělat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.01.2018 15:05:46 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za zprávu. V roce 1989 jsme se na Národní třídě ani nemohli potkati, neboť naše rotou byla v zálohách, tedy bez aktivní účasti, ale to není podstatné. Ani si nemyslím, že jsme každý stáli na jiné straně pomyslné barikády. Já jsem plnil rozkazy a úkoly, která plní policie v každé zemi. Vy, ale i mnoho jiných, včetně mě, jste z nějakého důvodu nebyl spokojený se svým životem a domníval jste se, že může být lépe. To je pochopitelné a myslíme si to v podstatě všichni. Jen jde o to, zda uvěříme, že to přijde tak nějak samo nebo že se k tomu musíme umět postavit a makat na tom. Nebudeme si nic nelhávat, tenkrát jsme byli podvedeni. Dnes to víme, ale jen stateční lidé jako Vy si to umí přiznat. To před Vámi smekám. A co s tím dělat? Nevěřit slibům, že to udělá někdo za nás, ale aktivně se zapojit do života, do dění kolem sebe. I maličkost, kterou udělám pro spokojenost druhého uspokojuje mě. Vždyť co jako lidský druh vlastně potřebujeme pro život? Vodu, vzduch, slunce, zdraví, lásku a přátelství. Ostatní jsou jen hmotné statky bez kterých se žít dá.   

Přeji krásný den a vše dobré.

Zd. Ondráček