Mgr. Jaroslav Bžoch

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2018 11:31:46 - pavel.zeleny

Rakousko a uprchlíci

Dobrý den, předpokládám, že o chystaných změnách v Rakousku v souvislosti s azylovou politikou víte. Já čerpám informace třeba z toho článku: https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/odevzdej-mobil-a-penize-vyzve-uprchliky-rakousko_459459.html. A ptám se. Co vy na opatření, která chce Rakouskou zavést říkáte? Byl byste pro, aby platila i u nás nebo všude? Máte nějaké bližší informace, zda zákon prošel? A co na to EU? Vůbec bych se nedivilil, kdyby takový zákon nějak napadla. Nám také nutí uprchlíky za koaždou cenu. Děkuji. Zelený

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.02.2018 10:46:06 - Mgr. Jaroslav Bžoch
Dobrý den, pane Zelený,o chystaných změnách azylové politiky jsem slyšel, ale bohužel k tomu nemám bližší informace. Je potřeba napsat, že takové změny nejsou nikdy jednoduché, a to především díky platným mezinárodním úmluvám, jako je např. Úmluva o právním postavení uprchlíků. Důležité také je rozlišovat, kdo je uprchlík, a kdo imigrant, protože to není to stejné. EU musí hledat nové způsoby, jak se vypořádat hlavně s ekonomickou migrací a tím, jak příchozí imigranty registrovat a "mít pod kontrolou". Důležité dle mého názoru také je to, aby se co nejdříve zrychlila a zjednodušila repatriace těch, kteří nemají nárok na azyl. EU by v tomto ohledu měla být velmi striktní a nežádoucí osoby okamžitě vracet do země původu, nebo do poslední země mimo EU odkud přišli.V neposlední řadě je také důležité, abychom stále hájili zájmy ČR a snažili se všemi možnými způsoby zamezit schválení tzv. realokačního mechanismu, tak jak je momentálně navržen.ČR patří mezi aktivní země, které se snaží tzv. migrační krizi řešit a dle mého názoru to dělá mnohem efektivněji než třeba Německo. Musíme se podílet na řešení této krize v místě vzniku a ne sanovat až následky v EU.
Jaroslav Bžoch