JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2018 11:47:44 - pavel.zeleny

Rakousko a uprchlíci

Dobrý den, předpokládám, že o chystaných změnách v Rakousku v souvislosti s azylovou politikou víte. Já čerpám informace třeba z toho článku: https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/odevzdej-mobil-a-penize-vyzve-uprchliky-rakousko_459459.html. A ptám se. Co vy na opatření, která chce Rakouskou zavést říkáte? Máte nějaké bližší informace, zda zákon prošel? A co na to EU? Vůbec bych se nedivilil, kdyby takový zákon nějak napadla. Nám také nutí uprchlíky za koaždou cenu. Děkuji. Zelený

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2018 12:46:58 - JUDr. Ondřej Veselý

Dobrý den,

ano o změně politiky Rakouska v oblasti přijímání nelegálních migrantů po parlamentních volbách pochopitelně vím. Pro český postoj, na kterém panuje shoda napříč politickým spektrem, to považuji za výhodu. Jinak totiž vypadá, když proti kvótám vystupuje V4 + Rumunsko, a jinak, když se k odporu proti kvótám připojí i Rakousko. Věřím, že výsledkem bude, že nové kvóty nebudou a naopak budeme posilovat modely zamezující příliv nelegálních migrantů a rychlejší vracení těch, kteří nemají právo na azyl.