JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.02.2018 12:38:55 - Doolfy

žaloba na Roznera

Neznám asi žádného mladého sociálního demokrata, ale předpikládám, že jsou součástí ČSSD. Zajímá mě, jak se stavíte k žalobě Roznera ohledně jeho výroku týkajícího se tábora v Letech? Má vůbec nějaký smysl, když by se k žalobě přidalo víc osob? A je to tak, že aby mohl být eventuálně stíhaný, musela by ho sněmovna vydat? byl byste pro?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.02.2018 14:59:09 - JUDr. Ondřej Veselý
 Dobrý den,
mladí sociální demokraté (MSD) jsou mládežnickou organizací ČSSD. V MSD jsou osoby do 30-ti let a řada z nich je zároveň členy ČSSD.
Podle mého názoru trestní oznámení (nikoliv žaloba) smysl má, protože popírání holokaustu je nebezpečné. Zda bude také úspěšné, to nedokáži předpovídat. A je úplně jedno, jestli jej podá jedna osoba, nebo 1000.
Ano, pokud by Policie ČR chtěla zahájit trestní stíhání, pak musí požádat sněmovnu o vydání pana Roznera. Hlasoval bych pro, stejně jako u všech dosavadních kolegů. Jsem totiž přesvědčen, že imunita má sloužit pouze k ochraně projevů ve sněmovně, nikoliv k protektivní ochraně poslanců obecně.