Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2018 10:59:54 - Motto-motto

členství v Evropské unii

Pokud nám členství v EU nic dobrého nepřineslo, jak tvrdíte, tak jak to, že je tu rekordně nízká nezaměstnanost a ekonomika roste? Není to i tím, že jsou tu investoři, o které bychom vystoupením z EU přišli? A co export? Nevyvážíme většinu zboží právě do EU? Taky jsem zaslechl, že chcete jakousi unii národních států. Co to je? Kdo by byl součástí, za jakých podmínek? A myslíte, že to chtějí i ostatní státy? Nebo by NU fungovala vede EU? Abychom ve finále nezůstaly osamoceni jako tomu bylo v minulosti a pak to neskončilo dobře.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.02.2018 10:07:27 - Mgr. Jiří Kobza
Dobrý den,

Pokud je rekordně nízká nezaměstnanost spojená s rekordně nízkými mzdami, je nejspíš něco špatně. Ekonomika sice roste, ale současně roste i objem peněz vyváděných do zahraničí, takže ČR zůstává chudá a zadlužená.Ty 3 miliony lidí jejichž životní úroveň se pohybuje kolem hranice chudoby (to je téměř 1/3 národa) také nesvědčí o pronikavé prosperitě. Takže investoři, kteří (např Veolia) vyvádí zisk do zahraničí  bez povinnosti reinvestic části zisku zde v ČR, zas takovým přínosem pro ČR nejsou. Pokud jde drtivá většina exportu do EU, tak to  považuji za chybu a velmi riskantní okolnost, protože export je nutné rovnoměrně rozprostřít do co nejvíce zemí, abychom se vyvarovali katastrofy, kdyby v cílové zemi šlo něco špatně. Naší představou je reformovat EU do Unie evropských států, která by fungovala jako EHS na bázi EFTA. Tato myšlenka je od Front National, jak ji prezentovala Marine Le Pen na konferenci evropské frakce ENF v Praze v prosinci 17. Víme, že i v okolních státech jsou politické strany, které jsou této myšlence nakloněné.Je samozřejmě nezbytné počítat i s poměrně dlouhým přechodným obdobím. Jako jádro stř.Evropy vidíme skupinu V4+ .

JK