ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.02.2018 15:26:11 - laco

Srovnání daně na média ponánějící motory automobilů

Běžný motorista při nákupu pohonných hmot platí státu nemalé daně, které dle vyjádření mnohých politiků „putují“ do fondu dopravní infrastruktury a jsou využívány na výstavbu a údržbu silnic a dálnic. Provozovatelé elektromobilů a automobilů na plynový pohon, kteří silniční a dálniční síť též užívají, neplatí ze svého „paliva“ státu žádné či téměř žádné daně, které by putovaly do fondu dopravní infrastruktury. Dochází tak k diskriminaci řidičů, provozujících vozidla na běžná paliva (benzin, nafta). jen tito se svými financemi podílí na přísunu peněz do fondu dopravní infrastruktury. Připravuje vláda či poslanecká sněmovna v této oblasti nějaké legislativní změny, které by výše uvedenou diskriminaci provozovatelů vozidel odstranily?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.03.2018 10:01:57 - Dan Ťok

 Dobrý den, cílem zvýhodnění elektromobilů je zatraktivnit jejich používání. Mezi výhodami pro majitele elektromobilů jsou hlavně finanční úlevy, jejichž cílem je navýšit zájem o tyto ekologické vozy, i přestože je jejich pořízení mnohem dražší než v případě vozů se spalovacím motorem. Zdraví DŤ