Tomáš Vymazal

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2018 15:44:57 - svatopluk L.

Česká pošta

Proč hájíte šéfa České pošty? Vám nevadí, že jen zdražuje, ale základní služby nepní tak jak má? Myslím hlavně včasné doručování balíků. Kolikrát se mi stalo, že jsem si zaplatil za balík do ruky, ale musel jsem pro něj na poštu a reklamovat údajně můžete jen balíky, které vám nedojdou. A že jsem zaplatil za něco, co jsem nedostal? Kdo se zstane mě? Když vám dojdou pozdě, na reklamaci nemáte nárok. Budete se jako strana nějak zabývat zkvaitněním služeb pošty? A co ji zprivatizovat? Nepomohlo by to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2018 13:26:17 - Tomáš Vymazal
Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o upřesnění, kde k tomuto hájení šéfa České pošty z mojí strany mělo dojít. Sám jsem častým uživatelem služeb České pošty a v žádném případě by mě nenapadlo jejího šéfa hájit, protože mi příjde zcela nemravné, aby zaměstnanci pošty místo odbavování zásilek a jiných standardních činností například nabízeli výherní losy nebo spoření. Pakliže byl váš dotaz směřován na všechny poslance Pirátů, znovu se ptám, kde jsme kdy vedení Pošty hájili -- nevěřím, že k tomu kdy došlo. U Pirátů jsme v tomhle všichni za jedno. Zaměstnanci Pošty mají být rozumně zaplaceni a mají se soustředit na bežnou poštovní práci, nikoliv na nesmysly, které Poště vůbec nepřísluší. Privatizaci České pošty v současnosti nepodporuji, protože Pošta zastává v naší zemi roli dodavatele všemožných úředních obsílek a spravuje také datové schránky. Nechci, aby se Česká republika vzdala další části svojí infrastruktury jen proto, že z ní její vedení posledních 10 let dělá spíš síť maloobchodních kiosků. Chci, aby si každý občan mohl svoji adresu spravovat sám online. Aby si mohl z pohodlí domova nastavit změnu ukládací pošty, nebo prohlédnout seznam zásilek, které mu nemohly být doručeny, protože "nebyl zastižen". Seznam těch dílčích změn, které by vedly k celkovému zlepšení poštovních služeb pro obyvatele České republiky bychom spolu asi sepsali velmi dlouhý. Proto se omezím jen na to, že proste chci, aby se pošta soustředila na poštovní práci. V opačném případě bychom se totiž brzy mohli dočkat toho, že budeme muset platit i za přeposlání zásilky z pošty na poštu, nebo toho, že se budou na přepážkách prodávat také cigarety a pečivo.