JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.03.2018 10:20:44 - thomask

Dobrý den

v prvé řadě chci říct,že ikdyž jsem nevolil KSČM,tak je mi sympatické,že se snaží spolu s ANO a SPD nějakým způsobem složit vládu.Nemám problém s vaším zvolení,protože sám na sobě jsem zjistil,jak to je se změnami v životě.Zajímá mě však,jaké jste si vytyčil prvořadé úkoly po Vašem zvolení do funkce.Budete prověřovat sporné kauzy nebo lidi nebo jak vlastně začnete obecně svou práci v tomto resortu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.03.2018 11:43:34 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.
Dobrý den,děkuji za zprávu. Činnost komise a tím i rozsah kontroly jsou dány zákonem o GIBS, konkrétně v § 57. Já ani nikdo jiný nemůžeme z tohoto vybočit. Žádné zasahování do živých kauz tedy neočekávejte. Jde jen o to, zda se bude jednat o kontrolu formální, tedy k odfajfkování si úkolu nebo o kontrolu věcnou s cílem prověření stavu. Já preferuji to druhé, ale zároveň říkám, že dnes nevím, jaká je odborná erudice členů komise a zda toho budeme schopni. A čím začneme? Samozřejmě náležitostmi ustavujícího jednání. Od paní tajemnice také vím, že tam leží resty za mnoho měsíců. S těmi je potřeba se vyrovnat. Až poté si můžeme klást vlastní úkoly. Podotýkám také, že případná kontrola musí být nahlášena předsedovi vlády. O žádné přepadovky tedy rozhodně nepůjde.Zd. Ondráček