JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.03.2018 10:03:58 - Gudrun

Referendum

Dobrý den, co si myslíte o celostátním referendu? Jste pro v určitých případech, nebo ne? Pokud ano, a hrdě se hlásíte k tomu návrhu z dílny ČSSD, tak vy opravdu považujete 850 000 podpisů na petici za reálné? Přece Vám musí být jasné, že tolik podpisů nikdy nemůže být vysbíríno, takže to je jen alibismus.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.03.2018 10:34:37 - JUDr. Ondřej Veselý
 Dobrý den, podle mého názoru musíme být u referenda velmi opatrní. Je snadno manipulovatelné a jeho výsledky mohou mít dalekosáhlé následky (Velká Británie je kvůli Brexitu hodně zoufalá a reálně o něm rozhodlo 37% oprávněných voličů). Pokud tedy máme přistoupit k tomuto vybočení ze systému zastupitelské demokracie, na kterém naše země stojí, musí jít o věci s velkou společenskou poptávkou. A u takových věcí požadavek na 10% oprávněných voličů považuji za zcela legitimní. Nedovedu si představit, že o osudu naší země rozhodne např. 100 tis. oprávněných voličů (tedy cca jedno střední krajské město) jak navrhuje SPD.