Mgr. Lubomír Volný

  • Volný blok
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2018 9:54:42 - Rigiz

svobodu slova a média

Zjistil jsem, že je u nás podvýbor pro svobodu slova a média. Co je smyslem podvýboru? Já se naprosto ztrácím v tom množství výborů a komisí. Jsou vůbec všechny třeba? A jak se díváte na svobodu médií u nás? Co říkáte na fenomén dezinformačních zpráv? Mě třeba překvapilo, že dezinformace (aspoň podle MV) šíří weby, u kterých bych to nečekal (třeba Česká justice, ČT, LN, novinky, idnes…). Nečekal bych to hlavně u ČT a přesto se tak děje. ČT se naproti tomu naváží do PL a do Soukupa, i když má sama máslo na hlavě. Jak tomu uděláte přítrž? Jak bojovat s dezinformacemi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2018 20:04:10 - Mgr. Lubomír Volný
Dobrý den Rigizi,
pro osvětlení činnosti podvýboru pro svobodu slova a média, doporučuji sledovat tento odkaz. http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=3923&kk=2
Existence výborů, podvýborů a komisí je většinou historicky daná a já si prozatím netroufám hodnotit jestli je jich tak akorát a nebo příliš mnoho. Na to budu asi opravdu potřebovat více času. Má zkušenost je prozatím taková, že spíše záleží na jejich členech a ochotě se domlouvat a alespoň na půdě těchto výborů nepolitikařit. A jako při každé jiné lidské činnosti, někdy to jde lépe a někdy ne zase tak dobře.
Fenomén dezinformačních zpráv není přece žádnou novinkou, je starý asi tak, jako je stará lidská schopnost komunikovat.
Nebudu komentovat ani MV, ani nikoho jiného.Můj názor je jednoduchý, jediný kdo Vám může ve finále určit, co budete považovat za pravdu a co za lež, jste Vy sám. Prostě buďte jenom poctivý sám k sobě a budete mít šanci.
Přeji příjemný den.