JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2018 12:24:35 - bokke

Referendum

Takže pro vstup do EU mohl rozhodnout jediný občan, poněvadž žádné kvórum nebylo třeba, ale když se má jednat o vystoupení, tak možné už to není? Tohle je alibismus největšího zrna. Je vidět, že na cecíky dotací EU je přisát nejeden politik....že ano?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.03.2018 16:11:17 - JUDr. Ondřej Veselý
 Kdyby takto bylo hlasováno, šlo by o velmi zajímavý argument. Nicméně o této věci, která byla upravena zákonem ad hoc, hlasovalo téměř 4,5 mil. lidí. Ostatně Nizozemí, což je daleko liberálnější země s podstatně vyspělejší společností než ČR, od velice široce zaměřeného zákona o referendu, mohutně ustupuje, protože přinesl obrovské množství potíží.
A Vaši pozvánku o nasávání od EU si odpusťte. Nikdy jsem osobně žádné dotace z EU nečerpal, ani se na to nechystám. Jenom si, zřejmě na rozdíl od Vás, uvědomuji, že vystoupení z EU by pro naši země mělo nevratně tragické důsledky. A nic takového nehodlám dopustit.