Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2018 14:16:36 - Princ

Proč kritizujete vydání Mikulina do USA?

Není snad pravda, že Rusko o jeho vydání požádalo až po Američanech, i když šlo a trestný čin, který se měl stát už zhruba před deseti lety? A proč je kvůli tomu hlavně ze strany Ruska a jejich spojenců takové pozdvižení? Proč je pro Rusko zrovna Mikulin tak důležitý?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2018 8:35:35 - Mgr. Ivo Pojezný
Případ údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina se mi jeví jako nešťastný krok hned z několika důvodů. Postup ministra spravedlnosti v demisi byl jednoznačně politicky motivovaný a urychlený. Nevěřím ani tomu, že přítomnost pana Nikulina na našem území byla velké bezpečnostní riziko. Výhrady proti vydání do USA měla také Kancelář prezidenta republiky. Ruská strana poukázala na to, že tento krok může ještě více zhoršit vzájemné vztahy a že spojenecká loajalita zvítězila nad právními závazky. Velmi jasně to vyjádřil Vojtěch Filip: „Je to krok podlézavosti a neschopnosti vyhodnotit si vlastní principy právního státu. Pokud jsme tady někoho zatkli, tak ho máme soudit tady nebo vydat domovskému státu. Vydat ho do cizího státu považuji za porušení 150 let platných právních principů.“