PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.04.2018 12:12:51 - Mgr. Hana Coufalová

Exekutoři a forma činnosti

Dobrý den, pane doktore, zeptám se vás, jak chcete prosadit zrušení soukromých exekutorů, tedy máte patrně na mysli odstranění §3 Zákona 120/2001 Sb., konkrétně změnu statusu exekutora z podnikatele, který provádí exekuce jako živnostenské podnikání a nahradit jej exekutorem, který je státním úředníkem. Nebude to stát náš rozpočet peníze navíc? A najdete ve sněmovně i senátu většinu pro prosazení této změny, která se ještě nikomu nepodařila, respektive se o ni nikdo nepokoušel? Děkuji za odpověď!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2018 12:47:48 - PhDr. Miroslav Sládek
 Dobrý den,je zcela obvyklé, že tuto činnost vykonávají státní úředníci. Stát by to nijak nezatížilo, vždyť by se jenom pokračovalo v tom, co již fungovalo. Exekuce nesmí být prostředkem k obohacování, je to jenom co největší uspokojení věřitele, aniž by ovšem lidé byli doháněni k sebevraždám, vyráběni bezdomovci a zktroskotanci. V tom nemá a nesmí mít podnikání žádné místo.Právní úprava by musela být promyšlená. Nedivte se ovšem, že nic takového nikdo v senátu nebo sněmovně nedělá, vždyť mnozí z nich jsou napojeni právě na lichvářskou a exekutorskou mafii. Podívejte se kdo přispívá na volební kampaň prezidenta a pralamentních stran. Víte o tom, že poslanci mají jako další zdroj příjmů parazitování na chudobě, lichvu a jiné výnosné "podnikání"?