Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2018 14:06:33 - petr lexa

Proč by měl být trestně stíhaný politik ve vládě?

Nevím, jak jste na tom konkrétně vy, ale ANO je údajně PROTI tomu, aby ve vládě NEBYL odsouzený politik (byť třeba zatím jen nepravomocně). To vám přijde vůči nám občanům fér? My nepobíráme zdaleka takový plat, nečerpáme takové výhody a před zákonem - trestem neunikneme. Kde je odpovědnost politiků? A jestli máte výhrady k tomu, jak u nás funguje justice a já je mám taky, měli jste dost času s tím něco udělat!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.05.2018 12:20:41 - Ing. Patrik Nacher
 Pěkný den,

to je náhoda, že na váš dotaz odpovídám v den, kdy státní zástupce zrušil trestní stíhání Jaroslava Faltýnka a dalších obviněných v kauze údajného dotačního podvodu společnosti Farma Čapího hnízdo, a.s. Rád bych připomněl případ Věry Jourové, která v roce 2006 strávila dva měsíce ve vyšetřovací vazbě kvůli kauze Budišov. Korupce se jí neprokázala a stíhání v létě 2008 skončilo konstatováním, že se skutek nestal. Z těchto dvou případů je jasné, že na presumpci neviny, především u politiků, něco bude. Je na zvážení každého politika, jak se k věci postaví. Za sebe mohu říct, že bych třeba pozici dočasně opustil, abych se pak do ní mohl s velkou pompou a se zadostiučiněním vrátit v momentě, kdy se stíhání zastaví nebo bude vyhrán soud.

Patrik Nacher