JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2011 10:40:13 - johana

Operační program Doprava

Dobrý den, budete pokračovat jen ve výstavbě některých dálnic. Nebylo by ale výhodnější vyčerpat co nejvíc peněz z EU dokud tečou, i za cenu toho, že bychom si museli půjčit? Až k nám evropské peníze nepotečou, bude pozdě.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.01.2011 18:59:58 - JUDr. Vít Bárta
Dobrý den, peníze z Evropské unie nejsou bohužel nekonečné. Všechny opreační programy mají své limity (celkový objem financí) a projekty, které jsou z nich propláceny, musí splňovat určitá kritéria. Evropa pak jednotlivé projekty musí schválit k proplacení. Není to tedy tak, že by nám zaplatila úplně všechno, co potřebujeme nebo navrhujeme. Navíc je potřeba vidět i fakt, že to nikdy není 100% potřebných financí. Český stát se na tom podílí spolufinancováním v řádech desítek procent.
Operační program Doprava, ze kterého se čerpá na naše silnice a železnice, je nejúspěšněji čerpaným programem ČR. Více peněz nám Evropa už teď dát nemůže. Čerpáme maximum. Jsme navíc už připraveni s projekty na další operační program, který bude vypsán v roce 2013.