Tomáš Vymazal

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.05.2018 13:18:44 - walli

drogy

Dobrý den, jaký je váš vztah k drogám? Například o panu Bartošovi je známo, že s nelegálními drogami - lehčími i tvrdšími, má zkušenost. Co vy? Co vás vede k tomu například kouření marihuany legalizovat? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.05.2018 0:00:13 - Tomáš Vymazal
Dobrý den,
také mám zkušenost s lehčími i tvrdšími psychotropními látkami, zejména bych uvedl konopí a alkohol.
Kouření konopí už u nás legální je. Ke snaze o legalizaci pěstování, zpracování a držení konopí, tedy činností dnes zákonem zapovězených, mě vedou hlavně tyto tři argumenty:

1) Zdravotní i společenská nebezpečnost užívání konopí dospělými lidmi je mnohem nižší než zdravotní či společenská nebezpečnost užívání cigaret nebo alkoholu, které jsou u nás legální. Očividná nesmyslnost této situace dále způsobuje, že lidé pohrdají zákony, které považují za nespravedlivé. To následně snižuje důvěru v právní stát a poškozuje to společnost jako celek.
2) Konopná represe nás každý rok stojí desítky milionů z peněz daňových poplatníků, nesnižuje počty uživatelů konopí a způsobuje jen rozvrat rodin a nedostupnost kvalitních informací o bezpečném užívání konopí a nedostupnost pomoci v nesnázích bez následného traumatu nebo trestu.
3) Pokud neexistuje legální způsob, jak konopí získat, budou ho lidé získávat nelegální cestou. Když už někdo prodává konopí, moc dobře ví, že je za hranou zákona. Proto je mu jedno, že prodá konopí nezletilému nebo dítěti -- tím už se do horších problémů nedostane. Komerční legalizace by znamenala, že licencované prodejny prodají konopí jen dospělým. Všude na světě, kde na tento model přešli, klesl počet nezletilých užívajících konopí. Dnes dokonce víme, že pokud nezačnete s psychotropními látkami do 21 let, nemáte prakticky žádnou šanci, aby se u vás za celý život rozvinula nějaká drogová závislost. To znamená, že bychom měli udělat maximum pro to, aby lidé s užíváním psychotropních látek počkali do svých 21 let. Legalizace je první a nejefektivnější krok na cestě k tomuhle cíli.
Dalších argumentů a různých statistik podporujících legalizaci jsou hromady, ale tyto mi příjdou nejpodstatnější.
S pozdravem
TV