JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.05.2018 9:05:22 - Damph

Mýlil jste se 2

SPD je dle Vás extrém, ale nevysvětlil jste proč ČSSD v tom případě by měla být normální strana - protože není normální nebýt vlastencem. Takže jste v tom případě také extrémisté. A netuším proč bychom museli hned vystupovat z EU. Nemusíme jen být v hlavním proudu EU, budeme ve vedlejším proudu a nebudeme muset plnit absurdní nařízení. Proč druhé lidi označujete za extrémní a nenormální když sám jste také extrémista?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.05.2018 11:38:09 - JUDr. Ondřej Veselý
 Mezi vlastenectvím a extrémismem je hodně velký rozdíl. A vydávat extrémismus za vlastenectví je začátek konce svobody. Tak to bylo ve třicátých letech v Německu a po r. 1945 u nás. A protože jsem vlastenec a znám naši i světovou historii, důrazně před extremismem jako vlastenec varuji. Jako vlastenec jsem se dnes účastnil akcí, které připomínali konec druhé světové války, důsledky které k ní  vedli a následky, které přinesla. A protože si tyto důvody i následky uvědomuji, důrazně se vymezuji vůči extremismu, který se tváří jako vlastenectví.
Pokud důrazné varování před extrémismem považujete za extrémismus, pak ano, v tomto směru jsem také extrémista. Já to považuji za obranu svobody země, ve které žiji, a kde jsem i já žil kus svého života v hluboké nesvobodě.
Pokud jde o evropskou unii, tak uvedu dva jednoduché příklady. Představte si, že jste výrobce robotů a jako takový vyvážíte roboty do všech 27/28 zemí EU. Evropská komise přijde s nařízením, jaké specifikace má takový robot splňovat. Nařízení je na 100 stran a Vy hulákáte, co to je za nesmysl a jaká je to absurdita. Pokud by ono nařízení nebylo, měli by své specifikace jednotlivé státy. Jen na 50 stran, ale každý. Jako výrobce robotů byste proto nemusel studovat 100 stran nařízení Evropské komise, ale 1350 - 1400 stran všech států EU.
Druhý příklad je ekonomika ČR a Slovenska. V době vstupu do EU jsme na tom byli ekonomicky daleko lépe. Slovensko se narozdíl od nás rozhodlo vstoupit do hlavního proudu, v r. 2009 přijalo euro a v tomto trendu pokračuje. Podle Vás by to mělo vést k jeho úpadku a rozdíly mezi ČR a Slovenskem by se měly dále prohlubovat. Vzhledem k tomu, že to je přesně naopak, tak buď se děje nějaký zázrak, nebo se mýlíte.