Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.08.2012 21:32:20 - lidaslavikova

odpověď na dotaz

Dekuji za odpověď. Mohu si ji jen upřesnit, v jakých všech předmětech jsme kromě matiky a čtenářské gramotnosti klesly? Jak chcete řešit problém s matikou jste též nastínil, ale co třeba zmiňovaná čtenářská gramotnost? Není dokonce pro obyčejné lidi podstatnější? Podle mého názoru je matika pro obyčejného člověka podstatná akorát na ZŠ, kdy se naučí základní početní výkony, trojčlenku…

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.09.2012 8:36:15 - Marcel Chládek
Nejmarkantnější to bylo z matematické a čtenářské gramotnosti. U čtenářské gramotnosti je velmi důležitá práce s textem, protože při testech se hodnotí především pochopení čteného. U nás místo podpory čtenářské gramotnosti zvyšujeme DPH na knihy a škrtáme peníze na učebnice, tudy cesta rozhodně nevede. U matematiky je především důležité, aby se žáci naučili logickému uvažování. Takže jak čtenářská, tak matematická gramotnost může být v životě mimořádně důležitá.

MCH