JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.05.2018 14:35:45 - Knopková

Prezident

Dobrý den, zamýšlel se někdo z odpovědných politiků také nad tím, jaký bude postoj prezidenta k ČSSD, pokud bude ve vládě? V případě Sobotkovi vlády nevynechal příležitost vás pošpinit, myslíte, že by se teď chvoval jinak? Podle mě je to naivní představa, viz třeba to, jak nechce jmenovat Pocheho jen kvůli tomu, že volil Drahoše, i když ofociálně Zeman tvrdí něco jiného. A fakt to může dopadnout i tak, že v referendum bude ČSSD pro vstup do vlády, ale nepůjde tam, když nebude Poche ministrem nebo je to ještě věc dohody?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.05.2018 18:49:43 - JUDr. Ondřej Veselý
 Dobrý den,
bohužel nejsem v ČSSD úplně nejvýš, takže mohu přednášet pouze své domněnky, nikoliv fakta.
Podle mého prezident M. Pocheho ministrem nejmenuje, ačkoliv takový postup naše ústava nepředpokládá. Tady prosím nijak nehodnotím důvody takového postupu, ale pouze konstatuji věc jako fakt. Stejně tak jsem přesvědčen, že výsledek bude nové jméno ministra. Pouze doufám, že půjde o jméno z řad ČSSD, nikoliv SPOZ. To vše pochopitelně za situace, kdy ČSSD do vlády vstoupí :)