JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.05.2018 20:57:12 - občan N

Můžete definovat co je to restaurace,a co je to hospoda?

Nebyl by vhodné,aby se jednoznačně definovalo co je to restaurace a co je to hospoda? Inspirovala mi k tomu vaše debata o kuřárně ve Sněmovně (z kuřárny se nenosí jídlo,etc.) Nemám ani představu kolik je po republice hospod či hospůdek kde se nepodává jídlo.Pouze nápoje.Což je totéž co vy (představitelé národa) máte ve Sněmovně. Vesnice = zemědělství.Tam pracovní činnost se provádí převážně na polnostech.Vy,v klimatizovaných prostorách.Nenapadá vás ten paradox? To rovněž souvisí s pitím alkoholu a přirozeně i piva. Co vy na to? Rozlišit tyto dvě skupiny - restaurace, hospoda bez podáváním jídla.Nebo je to moc práce? Děkuji za odpověď.
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2018 10:11:00 - JUDr. Ondřej Veselý
 Dobrý den,
v prvé řadě si dovoluji upozornit, že žádná z mých regionálních kancelářích klimatizována není :) Pochopitelně stejně jsou na tom hospody, kde se na vesnicích s místními nejčastěji scházím.
Pokud jde o Váš návrh, tak si dovedu představit, že by měl význam právě v protikuřáckém zákoně. Jinde jeho využití jako reálně potřebné nevidím. S ohledem na to, že včera byl zákon zamítnut, je pro tuto chvíli takový podnět pasé. Nicméně předpokládám jeho předložení znovu a pak je jistě zahrnutí takové definice možné.