Miloš Vystrčil

PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • ODS
  • Jihlava
  • předseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.06.2018 11:30:40 - Dešťová víla

úvazek politika

Dobrý den, pokud politik dělá řádně svou práci, určitě si odměnu zaslouží. Mě ale vadí to, že řada z vás má několik placených funkcí. A zde vidím problém. Podle mě by politici měli být placeni dobře, což jsou a nevidím důvod, proč by měli dělat i něco jiného. Jestli mají čas navíc, určitě se dá zúročit například debatou s občany. Proč by podle vás měli být politici placeni za to, když vykonávají více funkcí, když to jak tvrdí, stejně dělají pro ty stejné lidi? Např. starostové, co jsou senátory tvrdí, že jim kumulace funkcí pomáhá, když chtějí něco prosadit. A nebo třeba lékaři, kterých je v politice řada. Chápu, že je náročné dělat obě funkce, ale nikdo je přeci nenutí? A podle mě je zrovna práce lékaře časově dost náročná, takže ani není dost dobře možné být doktor a zároveň politik na plný úazek a dělat takové povolání na půl je podle mě o ničem. Ohledně té byrokracie s vámi souhlasím, ale to není problém, který by řešili jen politici.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.06.2018 10:19:32 - Miloš Vystrčil
 Milá vílo,jako vždy je to komplikovanější. Dle mého názoru pravdu máte i nemáte.Celé je to o tom, do jaké míry chceme svobodu námi voleného politika omezovat a do jaké míry jsem ochotni přemýšlet o tom, koho volit a samozřejmě o ochotě chodit k volbám.Rozumný politik by neměl kumulovat funkce nad rámec toho, co je pro jeho práci a tím i občany užitečné a prospěšné. Například pro mě je užitečné být jako senátor - člen výboru pro veřejnou správu - také řadovým městským a krajským zastupitelem. Mám sice jednou za cca dva měsíce navíc zastupitelstvo, ale na zasedání i při přípravě na zastupitelstva se dozvím spoustu věcí, které potřebuji pro práci senátora. A tak se to celé dá rozvíjet na jiné funkce a jiné pozice. Ten základní problém je v morálce a soudnosti politika a potom ostražitosti voličů, kteří by příště neměli ty prosté sběrače funkcí volit. Přesto tak v některých případech voliči opakovaně činí. Nevím, nemyslím si, že bychom do toho měli nějak direktivně zasahovat. Velmi bych ale uvítal, kdyby o tom byli voliči jasně a přehledně informováni a zejména, kdyby se o věci a práci politiků více zajímali a nenechali se manipulovat.
Mějte se pěkně a děkuji za dotaz.
Miloš Vystrčil