Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.06.2018 18:44:53 - Skyfalcon

Průjezd konvoje

Dobrý den,
opravdu si myslíte, že kolona 400 kolových vojenských vozidel natolik zatíží a poškodí naše silnice, že by se měla veškerá vojenská technika přepravovat jen po kolejích? A nemyslíte, že je dobré si občas vyzkoušet třeba přepravní kapacitu a prostupnost silniční dopravní sítě pro vojenská vozidla?A pokud hovoříte, že NATO by mělo pomáhat a pomáhat primárně napadeným členům, máte bezesporu pravdu, ale to je pak také nutné se k těm napadeným členům také nějak dopravit. A pokud to případně nejde letecky či po železnici, tak jiná než silniční doprava jaksi není.A politiku NATO dělají nikoliv vojáci, ale civilní vedení členských zemí, takže v prvé řadě by měla vaše kritika mířit nikoliv na NATO jako instituci, ale na ty politiky, kteří politiku NATO tvoří.Nebýt NATO, tak tu zřejmě dodnes máme sovětskou armádu a to by mě velmi zajímalo, zda by jste byl při její případné kritice také tak statečný jako jste dnes při kritice armády americké.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.06.2018 15:30:13 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
Přesuny armádní techniky na takovouto vzdálenost se provádějí zpravidla v noci a po železnici popř. kombinovaně. V každém případě nikoliv v době dopravních špiček v pátek a ještě přes zúžené dálnice a silnice kvůli nekonečným opravám. 
Nezaregistroval jsem, že by tzv. Pobaltské státy byly napadeny. Varšavská smlouva vznikla jako reakce na vznik NATO a dnes již na rozdíl od NATO neexistuje.
Hezký den