prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2018 13:08:47 - Ema Zenková

K maturitě

Dobrý den, vyhnul jste se odpovědi na předchozí dotaz. Proč? Co když fatální chybu udělal ministr? Nebo podle vás má pravdu? Jste profesor a tedy autorita, takže byste na to mohl mít názor. A k maturitám. Nemyslíte, že nejsou to nejdůležitější? Není jádro pudla už na základních školách, které se v úrovni vzdělávání dost liší a nikdo to moc neřeší? A dohánět to na střední škole může být dosti obtížné ne-li nemožné. A proč nutit maturovat z matiky někoho, kdo se třeba vydá na dráhu diplomacie a je pro něj důležitější jazyk? Proč nedat studentům možnost volby? A když už chcete povinou matiku, nemyslíte, že by bylo nejprve dobré vyřešit problém, proč žákům nejde? Myslíte, že tím, že je donutíte maturovat z matiky se ji naučí? Ema

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.06.2018 18:19:03 - prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
 Nejsem si vědom toho, že by fatální chybu udělal ministr. Matematika je základem správného myšlení a proto budu trvat na tom, že má být povinná. A týká se to diplomatů stejně jako inženýrů. Souhlasím s tím, aby se změnila její výuka, ale jsem proti snižování nároků na ověření bazálních znalostí, které maturant musí mít.