Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2018 11:40:13 - Dominik G.

osud ČSSD

Dobrý den, vy opravdu věříte tomu, že je tu nějaký prostor k jednání? Myslíte, že Zeman ustoupí nebo že by se mu Babiš vzepřel? Komunisti půjdou podle mě s tím, kdo jim lidově řečeno nabídne víc. A kdybyste ustoupili vy nebo Poche tak byste se znemožnili na plné čáře a nevím, zda by pak bylo návratu. Ostatně včera jsem poslouchal večer 24 a někdo tam říkal, že se ČSSD vnitřně hroutí a pravděpodobnost, že se jí podaří sjednotit je minimální. Spíše tu vzniká prostor pro vznik nové radikálně levicové strany. Nemáte strach, že něco takového může nastat? Nebylo by nejlepší, kdybyste se k vládě jasně postavili - ukončili jednání a soustředili se na rozpad strany, který podle mě hrozí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2018 9:58:13 - Bc. Roman Onderka, MBA
Dobrý den,

mohu Vás ubezpečit, že se ČSSD vnitřně nehroutí. ČSSD je stranou s 140 letou tradicí, která se nebijí své názory a různé postoje členů komunikovat poněkud hlasitěji. A to včetně veřejného mediálního prostoru. Členská základna rozhodla formou vnitrostranického referenda pro vstup do menšinové vlády ANO - ČSSD. Jen čas ukáže zda to bude správné rozhodnutí.
V ČR po volbách existuje několik možností řešení. Buď menšinová vláda ANO a ČSSD s podporou KSČM, nebo ANO, KSČM a SPD, nebo předčasné volby (jakékoliv jiné varianty, které počítají s odstoupením předsedy ANO, jsou z říše snů). První varianta je nejméně špatné ze všech špatných řešení. ČSSD si je vědoma toho, že vláda s důvěrou prospěje ČR, ale neprospěje ČSSD.

S pozdravem
Roman Onderka